Alla vill väl ha en snygg och säker MC jacka, det tror i alla fall jag, eller det känns väldigt självklart faktiskt. Jag kan tala om att min första MC jacka varken var särskilt snygg eller säker, i alla fall inte om jag jämför med de MC kläder som man kan köpa i dagsläget. Men så klart utvecklas all säkerhet för varje år som går och det mesta blir mer säkert, oavsett om du sitter på en MC, en häst eller på en cykel. Det är bra mycket lättare nu att hitta en MC jacka som både är snygg och även säker.

MC jacka med bra skydd

Fortfarande än idag finns det många MC jackor som är mindre säkra än vad det hade behövt vara, och mycket av bristen på säkerhet har att göra med utseendet och funktionen på MC jackan. De som vill ha en fräck MC jacka som ser mer ut som en vanlig jacka väljer en som har mindre skydd och även färre skydd och som därför inte är lika säker som den kunde ha varit med dagens normer. Själv tycker jag att det går att hitta flera olika typer av MC jackor som både är väldigt säkra och bra utrustade med olika skydd, men som samtidigt är både moderna och riktigt snygga på. Jag förstår inte varför man väljer att köpa utrustning som inte är säkert att använda.

Säker MC jacka allväder

Min bästa och mest säkra MC jacka är kanske inte så himla hipp men den tål det mesta i väderväg och den har alla tänkbara skydd som man bör ha i en säker MC jacka. För den typen av MC åkning som jag och min sambo gör så funkar den utmärkt! Den är i tyg och den är svart, sitter bra gör den också, det är för mig den perfekta MC jackan!