Att hitta rätt bland släpvagnsdelar kan vara lite problematiskt om man inte är så van. Som tur är finns det på de flesta webbsidor, som säljer släpvagnsdelar och andra tillbehör till fordon med registrerings skylt, en ruta där man fyller i sitt registrerings nummer för att få upp förslag på vad som passar. Ett exempel är den stora återförsäljaren av släpvagnsdelar Valeryd där man snabbt kan få reda på vilka reservdelar som passar för din släpvagn genom att skriva in registreringsnumret. I de allra flesta fall så fungerar detta sätt att söka på men om du är osäker så kan du på andra sätt ta reda på vilken typ av reservdel som passar till din släpvagn.

ETI på släpvagnsdel

Det allra säkraste och bästa sättet att kontrollera vilken reservdel som du behöver till ditt släp är att du själv ser om du kan hitta ett nummer på den delen du vill köpa. Till exempel om du har produkter från AL-KO så finns det ett nummer som heter ETI du kan leta efter. Numret finns instansat på produkten eller på en skylt eller på en klisterlapp. Det finns också en symbol som för ETI numret som talar om att det är just det numret och symbolen ser ut lite som en skiftnyckel. Är du osäker så börjar ETI numret alltid på 811 eller 812.

Övriga nummer på släpvagnsdelar

Förutom ETI numret så finns det andra nummer att identifiera delen med. Så kallade typnummer och dessa finns för det mesta som nummer serier. I Sverige har vi ett typnummer som kallas för TSV och finns på bromssköldar och påskjut. Tänk på att ett TSV nummer aldrig är lägre än 97 och ser ut så här TSVxxxP där ”x” motsvarar en siffra. Under 80-90 talet användes istället ett T-nummer men skriv ut så här TxxxPS och är aldrig högre än 141.