När jag och min son gick hem från förskolan häromdagen så hade han en lång utläggning om hur han skulle vilja impa lite på tjejerna nästa dag. Han berättade att en kompis till honom precis lärt sig en dans, men min son har inte riktigt koll på sina armar och ben än och därför förstod jag det som att dans inte riktigt var hans grej. Däremot så nämnde han då att han gärna lärt sig att spela gitarr, det är coolt tydligen. Därför ska jag idag tipsa om en bok som vi beställde hem direkt efter detta som verkligen hjälpt min son till sin nya hobby!

Gitarristen 1 heter första delen av gitarrskolan som är skriven av självaste Ingemar Sallmann och Hasse Silén. Den finns att köpa via notlagret.se och damp ned i vår brevlåda bara två dagar efter jag lagt beställningen. Detta är alltså en notbok för nybörjare när det kommer till gitarr. Främst är denna bok ett bra verktyg till lärarledda undervisningar för unga blivande gitarrister men vi tyckte verkligen den funkade för oss också! Jag, min man och min son sitter tillsammans och plinkar och har lärt oss jättemycket på bara några dagar!

Melodi och ackord

Ja men det kanske dröjer lite tills han kan spela alla ackord och melodier, men detta är en minst sagt bra början. Dessutom så märker jag verkligen på min son att han tycker om det och han känns otroligt glad och engagerad så snabbt vi tar fram Gitarristen 1 för att spela lite. Han är stolt och jag tror verkligen att detta är självförtroendebyggande i tidig ålder. Det mest spännande är väl däremot om det imponerat så på tjejerna som han så gärna ville från början. Det får vi helt enkelt avvakta och se, men vem gillar inte en kille som spelar gitarr?