Till helgen kommer vi att åka iväg med husbilen för första gången sedan avställningen i höstas. Vi har enbart sommardäck till den så vi kör in den i tältet vi har i oktober ungefär, tar ut alla dynor och i princip allt som kan mögla, sedan ställer vi av den till någon gång i april. Det beror lite på väder och väglag, hur prognosen ser ut att bli, annars får den stå kvar i tältet lite längre. Men till helgen åker vi med husbilen till en jättestor butik där det finns allt för camping och jag bara älskar att titta på såna saker. Den här gången ska vi se om vi kan få tag i ett mindre tält till husbilen för att ha att sätta upp som vindskydd om vi stannar till längre än ett dygn någonstans.

Alltid camping

Att campa kan finnas olika åsikter om, huruvida det är camping eller inte. Jag vet att många av våra vänner kallar sin semester för camping när de står i Apelviken på en campingplats i 4 veckor medan de tycker att vi inte campar när vi åker husbil och kanske bara stannar en eller ett par nätter på samma ställe. Det är sällan vi står på någon campingplats men vi står några nätter på så kallade ställplatser där meningen är att du inte ska stanna längre än en eller ett par nätter i taget. Jag tror det är det som våra vänner har hängt upp sig på, att det inte är camping.

Definition av camping

För att göra det hela lite svårare så finns det egentligen ingen definition av camping enligt lag. Det har omdiskuterats och diskuteras fortsatt livligt huruvida en övernattning i en husbil ska räknas som camping eller inte på de ställen som inte är skyltade. Blir det parkering om man inte ”mutar in området” kring husbilen med utemöbler men sover en natt? Blir det camping om grillen tas fram under kvällen och man sover över? Ingen vet ännu …